Bluetooth-kuulokkeet

Bluetooth-kuulokkeet ovat yleisin langattomien kuulokkeiden muoto. Kuten nimi kertoo, yhdistät kuulokkeet äänilähteeseen kuten puhelimeesi bluetooth-yhteydellä ja pääset nauttimaan musiikista (melkein) välittömästi. Bluetooth-kuulokkeita on useita erilaisia: sangallisia, sangattomia ja in-ear kuulokkeita.

Mikäli haluat keskittyä ja blokata ulkopuoliset melut, osta ulkoista ääntä ja melua vaimentavat bluetooth-vastamelukuulokkeet. Laadukkaita merkkejä on laidasta laitaan kuten Sony, Apple, Sennheiser, Beats, JBL, Bose, Jabra, Plantronics, B&W, Koss, Yamaha ja useita muita.

Ergonomia on tärkeää

Jos tilaat bluetooth-kuulokkeet netistä, et pääse niitä välttämättä etukäteen kokeilemaan (toki Suomessa on kuluttajansuoja, joka takaa sinulle käytännössä 14 vuorokauden peruuttamisoikeuden ilman erityistä syytä).

Siksi voikin olla fiksua käydä ensin kivijalassa sovittamassa muutamia eri kuulokevaihtoehtoja ja vasta sen jälkeen etsiä haluamasi kuulokkeet netistä mahdollisimman halvalla.

Ergonomiaan liittyy pelkän istuvuuden ja kuulokkeiden koon lisäksi myös käytettävyys. Nappuloiden ja namiskoiden pitää olla oikeilla kohdillaan ja tuntua sinun käytössäsi luonnolliselta.

Istuvuuden pitää olla lähes täydellistä, sillä muuten tuntikausia jatkuvat kuuntelusessiot alkavat jo tuntua korvissa kipuna.

Hyvä valinta treenaamiseen

Moni meistä ostaa bluetooth-kuulokkeet nimenomaan urheiluun ja treenaamiseen. Juoksulenkillä, maastopyöräpolulla, hiihtoladulla tai punttisalilla johdot ovat aina tiellä. Siksi langattomat kuulokkeet ovat paras valinta, olipa lajisi mikä tahansa. Oikea valinta on sitten makukysymys. Sekä sangattomia, in ear että sangallisia kuulokkeita saa nykyään niin hyvällä äänenlaadulla ja ominaisuuksilla, että sopivia tuotteita joka lajiin on useita. Myös melunvaimennuksella ja ambient sound -ominaisuuksilla.

Bluetooth-kuulokkeet tuovat vapautta niin harrastuksiin kuin kotitöihin.

Nopeaa kehitystä viime vuosina

Langattomat bluetooth-kuulokkeet ovat ottaneet aimo harppauksia eteenpäin viimeisten vuosien aikana. Nykyään kuluttaja saa rahoilleen erinomaista vastinetta: äänenlaatu on usein edullisillakin laitteilla hyvä, akunkesto pitkä ja käytettävyys huippuluokkaa. Toki markkinoilta löytyy huonojakin tuotteita, mutta yleisesti ottaen laatu on parantunut.

√Ą√§nenlaatukin alkaa olla jo niin hyv√§ll√§ tasolla, ett√§ kovatkin audiofiilit voivat jo nyky√§√§n taipua ja luopua langallisista versioista ja ostaa bluetooth-kuulokkeet netist√§.