Melua vaimentavat kuulokkeet

Kuulokkeiden valikoima on laaja ja tämävoi joskus olla melko pelottavaakin sopivia kuulokkeita etsivälle. Ensinnäkin kuulokkeiden muotoilu: On Ear -kuulokkeet, Over Ear -kuulokkeet tai In Ear -kuulokkeet. Mitkä näistä minun pitäisi valita? Lisäksi tarjolla on myös erilaisia ​​teknologiaominaisuuksia, kuten langattomat kuulokkeet joko RF:llä (Radio Frequency) tai Bluetoothilla. Ja sitten pitäisi vielä tietää tarvitsenkö minä melua vaimentavat kuulokkeet vaiko en.

Kyllä, jo pelkkä in-ear -kuulokkeiden käyttäminen (kuulokkeet ovat suoraan korvakäytävässä) vaimentaa yllättävän paljon melua. Mutta niin vaimentavat myös korvan kokonaan peittävät kuulokkeet. Tätä korvan peittämistä kutsutaan usein passiiviseksi melunvaimennukseksi.

Kun haluat vielä vähemmän ympäristön meluja korviisi, vaihtoehtona ovat ns. aktiiviset melua vaimentavat kuulokkeet. Melua vaimentavat kuulokkeet käyttävät elektronisia piirejä ulkoisen kohinan lukemiseen ja tuottavat sitten vastakkaisen kohina-aallon, joka kumoaa taustamelun. Tämäntyyppiset melua vaimentavat kuulokkeet voivat joidenkin valmistajien mukaan vähentää taustamelua jopa 99 % ja ovat siksi ihanteellisia meluisissa ympäristöissä kuten lento-, bussi- tai junamatkoilla. Tai ihan vaan sateisessa ja tuulisessa Suomessa.

Aktiiviset melua vaimentavat kuulokkeet ovat myös ystävällisempiä korville, koska sinun ei tarvitse nostaa äänenvoimakkuutta kuullaksesi musiikkia taustamelun häirinnästä huolimatta ja vähentää siten liian kovasta volyymista johtuvien korvavaurioiden todennäköisyyttä.

Joten nyt, kun tiedät, että haluat melua vaimentavat kuulokkeet. seuraavaksi sinun pitää tutustua muun muassa värivaihtoehtoihin, merkkeihin, äänenlaatuun, ulkonäköön, istuvuuteen ja miljoonaan muuhun asiaan.

Onneksi valinnanvaraa löytyy. Vastamelukuulokkeita valmistavat kymmenet eri kulutuselektroniikasta tunnetut brändit kuten JBL, Sony, JVC ja Panasonic. Sitten ovat vielä ne oudot ja uudet nuorten musiikkimarkkinoihin liittyvät trendibrändit kuten Dr Dre, SMS Street ja SOUL by Ludacris. Lopuksi on vielä useita brändejä, jotka tunnetaan paremmin musiikki- ja äänitysmarkkinoilla niiden teknologisesta loistostaan ​​ja jotka ovat usein ammattimuusikoiden valinta: näitä ovat esimerkiksi Beyerdynamic-, Sennheiser- ja Shure-kuulokkeet.

Shure-kuulokkeita valmistaa amerikkalainen vuonna 1925 perustettu yritys, joka tunnetaan musiikkiteollisuudessa palkituista Sound Isolating Earphone -kuulokkeistaan ja DJ-kuulokkeistaan. Ammattimaisille audiojuurille rakennetut Shuren kuluttajaäänituotteet on suunniteltu viemään MP3-soittimien, matkapuhelimien ja äänijärjestelmien kuuntelukokemukset astetta korkeammalle tasolle.